• Detalii pachet
  • Inclus in pachet
  • Exclus din pachet

 

 

 

Ziua 1: Luang Prabang – sosire 
La sosirea în Luang Prabang veţi fi întâmpinaţi de ghidul dumneavoastră local şi veţi fi conduşi la hotel pentru efectuarea formalităţilor de check-in.
Restul zilei vă puteţi bucura de un program liber.
Cazare: Luang Prabang 

Ziua 2: Luang Prabang – Peşterile Pak Ou
După micul dejun, începeţi aventura dumneavoastră prin Luang Prabang cu o vizită la templul Wat Xieng Thong, cel mai fotografiat templu din oraş.  Continuaţi ziua cu o croazieră pe râul Mekong spre faimoasele peşteri Pak Ou. Numite de localnici Tam Ting, aceste peşteri adăpostesc mii de statui aurii ale lui Buddha, într-o gamă largă de dimensiuni. Totodată, aceste peşteri reprezintă locul de pelerinaj în timpul festivităților de Anul Nou din Laos ( sărbătorit la mijlocul lunii aprilie).
Pe toată durata plimbării cu barca veţi putea observa cum se desfășoară viaţa de zi cu zi a localnicilor din această zonă. Pentru cei mai mulţi locuitori ai acestei zone, râul Mekong joacă un rol esențial în asigurarea traiului zilnic întrucât reprezintă unul dintre puţinele mijloace de transport şi comerţ.
La întoarcerea în Luang Prabang veţi face o scurtă oprire în satul Ban Xang Hay, specializat în producerea vinului din orez.
Prânzul va fi servit la restaurantul Tamarind, unul dintre cele mai faimoase restaurante din Luang Prabang.
Notă: Restaurantul este închis în zilele de duminică
În a doua parte a zilei veţi începe vizitarea încântătorului oraş Luang Prabang, parte a patrimoniului mondial al UNESCO din anul 1995.  Veţi vizita Palatul Regal (în prezent Muzeul Naţional) Wat Mai, unul dintre cele mai renumite temple din oraş datorită basoreliefului său din aur. Urmează templul Wat Sensoukarahm, construit în anul 1718 unde veţi putea admira o faţadă aurie orbitoare.
Continuaţi spre Centrul de Arte şi Etnografie Tradiţională.  Acet muzeu este dedicat explorării diversităţii bogate a minorităţilor etnice din Laos. Tot aici veţi putea admira costume, unelte şi artefacte tradiţionale.
Nota: Muzeul este închis în zilele de luni.


Cazare: Luang Prabang
Regim mese:  Mic dejun, dejun

Ziua 3:  Luang Prabang – Cascadele Kuang Si 
Pentru cei mai matinali dintre dumneavoastră, există un moment special ce nu trebuie ratat: acela în care călugării budişti străbat străzile pentru a primi donații de la localnici. Pe măsură ce soarele începe să răsară, se formează linii de călugări în vesminte portocalii care își părăsesc pagodele și străbat desculți străzile orașului pentru a colecta donațiile locuitorilor din Luang Prabang. Este o ceremonie simplă care surprinde esența spiritualității poporului din Laos.
După micul dejun veţi vizita templul Wat Visoun, considerat cel mai sfânt templu al oraşului. Urmează alte două temple: Wat Aham şi Wat That. În stupa centrală a templului Wat That se află îngropată cenuşa regelui Sisavang Vong.
Urmează o scurtă călătorie prin zona rurală a Luang Prabang-ului pentru a ajunge la următorul obiectiv turistic: cascadele Kuang Si. Aici vă puteţi bucura de peisajele uimitoare ale cascadelor şi puteţi explora jungla din jur. Pentru cei mai aventuroşi dintre dumneavoastră puteţi urca pe un traseu special marcat până în vârful cascadelor unde veţi fi răsplătit cu peisaje care vă vor tăia răsuflarea.
Aceste cascade sunt foarte atipice deoarece sunt alcătuite dintr-o serie de formaţiuni de calcar dispuse pe mai multe niveluri care formează o serie de piscine de culoare turcoaz.
Prânzul va fi servit sub forma unui picnic lângă cascade.
La întoarcerea în oraş puteţi face un scurt traseu inedit: urcaţi cele 328 de trepte pentru a ajunge în vârful Muntelui Phousi. Aici veţi putea admira un apus de soare superb şi totodată veţi putea admira o frumoasă vedere panoramică a oraşului înainte de întoarcerea la hotel.
Cazare: Luang Prabang
Regim mese: Mic dejun, dejun

Ziua 4: Luang Prabang – Vientiane- Buddha  Park
După micul dejun veţi fi transferaţi la aeroport pentru zborul către capitala Laosului, Vientiane.
La sosire veţi fi întâmpinaţi de ghidul local pentru turul de dimineață.  Începeți turul cu o scurtă plimbare cu mașina în afara orașului, pe cea mai importantă ruta care leagă capitala Laosului și Thailanda pentru a ajunge la prima destinație a zilei, Buddha Park.
Cunoscut și sub numele de Xieng Khuang, în acest parc neobișnuit veți putea admira peste 200 de statui budiste și hinduse. Sculpturile, în mare majoritate ușor excentrice, au fost realizate în anul 1958 de un șaman din Laos. Aceste sculpturi realizeză un adevărat contrast în raport cu așezarea liniștită a parcului, de-a lungul râului Mekong.
Pe drumul de întoarcere spre Vientiane veți face o scurtă oprire la Centrul de Dezvoltare a Femeilor cu Disabilități Lao.  Acest centru îți propune să ajute femeile cu disabilități să își dezvolte cunosștințele, încrederea în sine și abilitățile astfel încât acestea să poată deveni membri ai comunităii.
La prânz veți fi conduși la hotel pentru efectuarea formalităților de check-in.
Restul zilei vă puteți bucura de un program liber după bunul plac.
Cazare: Vientiane
Regim mese: mic dejun

Ziua 5: Vientiane 
Această zi va fi dedicată descoperirii comorilor din capitala Laosului.
Primul obiectiv turistic pe care îl veți vizita în această zi este templul Wat Sisaket, unul dintre cele mai frumoase temple din capitală.  Continuați cu o vizită la Wat Phra Keo, aflat în apropiere, un muzeu religios ce găzduiește o colecție de opere de artă lao și khmere. Tot în apropiere se află și Palatul Prezidențial – o amintire vie a trecutului colonial al capitalei.
Următoarea oprire a zilei va fi la templul Wat Simuang, cel mai popular și totodată și cel mai venerat templu din Vientiane. Acest templu este considerat gardianul spiritului orașului. De aici puteți face o plimbare pe străzile Pangkham și Nam Phou, unde tradițiile și modernul orașului se îmbină armonios.
Prânzul va fi servit într-un local cu mâncare tradițională lao.
În cea de-a doua parte a zilei veți face o vizită la sediul COPE, o asociație locală care are ca principal scop ajutorarea victimelor afectate de exploziile minelor și bombelor.  In timpul acestei vizite veți putea afla mai multe despre istoria războiului american și despre impactul durabil pe care munițiile rămase neexplodate în zonă îl au asupra vieții de zi cu zi a localnicilor. De asemenea veți afla mai multe și despre eforturile depuse pentru eliminarea acestora.
Continuați ziua cu o vizită la cel mai sfânt loc din Laos, templul That Luang, construit în secolul al XVI-lea. Ultima oprire a serii va fi la monumentul Patuxay, versiunea locală a faimosului Arc de Triumf. Aici puteți urca până în vârf pentru o vedere panoramică a orașului.
Cazare: Vientiane
Regim mese: Mic dejun, dejun

Ziua 6: Vientiane – Pakse – Wat Phou – Champasak
După micul dejun veți fi transferați la aeroport pentru zborul intern spre Pakse.
La sosire veți fi întâmpinați de ghidul dumneavoastră și veți fi conduși la un restaurant local pentru servirea mesei de prânz.
După prânz urmează o scurtă călătorie de o oră catre Wat Phou. Aparținând patrimoniului mondial al UNESCO, Wat Phou este un templu spectaculos ce datează din preangkoric. Templul este situat în mijlocul câmpurilor de orez și a căilor navigabile din sudul Laosului. Edificiul a fost construit pe trei nivele: primul nivel este cel unde se găsesc barajul cu apă și zona de promenadă, al doilea nivel prezintă pavilioanele și galeriile de sculpturi iar cel de-al treilea nivel este dedicat sanctuarului. Templul a servit drept cel mai important centru economic și politic al regiunii si este chiar și în prezent unul dintre cele mai venerate temple ale poporului Lao.
De aici veți fi transferați la hotel pentru efectuarea formalităților de check-in înainte de a vă bucura de un apus superb pe râul Mekong.
Cazare: Champasak
Regim mese: mic dejun, dejun

Ziua 7: Champasak – 4000 de insule
În această dimineață, după servirea micului dejun, veți pleca într-o excurie pentru a explora zona denumită de localnici Si Phan Don, cunoscută de turişti sub numele de cele 4000 de insule.  În această zonă superbă, râul Mekong atinge o lățime de 14 km și găzduiește aici mii de insule mici.
Veți face şi o oprire în satul Ban Nakasang. De aici veți lua o barcă locală care vă va duce pe insula Done Khone. Este o insulă superbă care găzduiește sate și mici plantații, un loc ideal pe care il puteți descoperi fie cu bicicleta fie cu o plimbare cu tuk tuk-ul.
În timpul plimbării cu barca veți avea ocazia să vedeți delfinii Irrawaddy, o specie rară de delfini, pe cale de dispariție. Urmează o vizită la impresionantele cascade Lippi, aflate la granița cu Cambodgia.
Prânzul va fi servit la un restaurant local.
Vă întoarceţi la hotel la timp pentru a admira apusul soarelui.
Cazare: Champasak 
Regim mese: mic dejun, dejun

Ziua 8: Champasak – Pakse 
În această dimineață veți fi transferați din Champasak la aeroportul din Pakse pentru a lua zborul înapoi spre București.
Regim mese: mic dejun

Tarife

Notă:   Tarifele sunt exprimate in dolari / persoana / sejur, cazare in camera dublă.

Tarifele sunt valabile până la data de 30 Septembrie 2020.

Tarife și cazare

Opţiune STANDARD

Oraş Hotel Categorie Hotel Categorie Cameră
Luang Prabang Villa Saykham Standard Standard
Vientiane Beau Rivage Standard Superior
Champasak La Perle du Sud First Class New Room
Perioadă Tarif în USD Supliment Single
1 Octombrie 2018 – 30 Aprilie 2019 1053 362
1 Mai 2019 – 30 Septembrie 2019 995 301
1 Octombrie 2019 – 30 Aprilie 2020 1106 380
1 Mai 2020 – 30 Septembrie 2020 1045 316

Opţiune FIRST CLASS

Oraş Hotel Categorie Hotel Categorie Cameră
Luang Prabang Le Sen Boutique Hotel First Class Deluxe
Vientiane City Inn First Class Deluxe
Champasak La Perle du Sud First Class New Room
Perioadă Tarif în USD Supliment Single
1 Octombrie 2018 – 30 Aprilie 2019 1133 437
1 Mai 2019 – 30 Septembrie 2019 1079 382
1 Octombrie 2019 – 30 Aprilie 2020 1190 459
1 Mai 2020 – 30 Septembrie 2020 1133 401

Opţiune SUPERIOR

Oraş Hotel Categorie Hotel Categorie Cameră
Luang Prabang 3 Nagas Superior Deluxe
Vientiane Ansara Superior Savvy Room
Champasak La Folie Lodge Superior Superior
Perioadă Tarif în USD Supliment Single
1 Octombrie 2018 – 30 Aprilie 2019 1316 603
1 Mai 2019 – 30 Septembrie 2019 1188 476
1 Octombrie 2019 – 30 Aprilie 2020 1382 633
1 Mai 2020 – 30 Septembrie 2020 1247 500


Opţiune DELUXE

Oraş Hotel Categorie Hotel Categorie Cameră
Luang Prabang Sofitel Luang Prabang Deluxe Garden Suite
Vientiane Green Park Deluxe Deluxe
Champasak The River Resort Superior Riverfront
Perioadă Tarif în USD Supliment Single
1 Octombrie 2018 – 30 Aprilie 2019 2330 995
1 Mai 2019 – 30 Septembrie 2019 2187 600
1 Octombrie 2019 – 30 Aprilie 2020 2447 1045
1 Mai 2020 – 30 Septembrie 2020 2296 630

– Cazare 7 nopţi la hotelurile menționate, in tipul de camere specificat
– Mesele menționate in program
– Ghid de limbă engleză sau franceză (pentru alte limbi se aplică suplimente)
– Tururi și transferuri (conform itinerariu)
– Taxele de intrare pentru vizitele menționate (conform itinerariu)
– Călătorie cu barca (conform itinerariu)

Nu include

– Bilete de avion: de la 1255 USD (transport intercontinental + transport intern)

Nu s-au găsit detalii.

Nu s-au găsit detalii.