• Detalii pachet
  • Inclus in pachet
  • Exclus din pachet

1090 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 350 EURO
(tarif valabil pentru un grup minim de 25 turisti; pt. 15-24 turisti, tariful se va majora cu 50 euro/pers.

 

 

 

 

Ziua 1 / 17.06.2019:  Bucuresti – Amsterdam – Lisabona
Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 16:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei KLM). Plecare spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 1376 (18:05 / 20:05) de unde se va pleca spre Lisabona cu zborul KL 1697 (20:55 / 22:50). Dupa sosirea in Lisabona, capitala Portugaliei, vom fi transferati pentru cazare la hotel 3* (sau similar).
Ziua 2 / 18.06.2019:  Lisabona – Ponta Delgada / Insula Sao Miguel
Transfer la aeroport pentru plecare spre Insula Sao Miguel cu compania Tap Portugal, zbor TP 1867 (11:00 / 12:25). Dupa sosirea in Ponta Delgada, capitala Insulei Sao Miguel, vom fi transferati pentru cazare la Hotel Neat Avenida 3* (sau similar).
Ziua 3 / 19.06.2019:  Ponta Delgada – Lagoa do Fogo – Ponta Delgada
Mic dejun. Dimineata ne vom intalni cu ghidul local pentru un tur pietonal al orasului Ponta Delgada, cel mai populat oras din Insulele Azore. In timpul turului vom avea prilejul de a admira cladirea Primariei, una dintre cele mai frumoase cladiri in stil baroc din Ponta Delgada, initial casa unei familii bogate de comercianti din sec. al XVII-lea, Biserica Sao Sebastian, biserica principala a orasului, ridicata in sec. al XV-lea, Fortareata Sao Bras, care dateaza din perioada Renasterii si Praca Goncalo Velho Cabrail, centrul orasului Ponta Delgada, unde se gasesc cele trei arcade ale zidului vechi al orasului. Un alt punct de atractie pe care il vom vedea il reprezinta frumoasele gradini botanice. Dupa-amiaza, excursie la Lagoa do Fogo, un lac imens albastru, de aprox. 2 km lungime si 1 km latime, situat in centrul insulei, supranumit „Lacul focului”, inconjurat de munti inalti si vegetatie endemica luxurianta. Ne vom deplasa de-a lungul coastei de nord spre Ribeira Grande, situat la 18 km nord-est de Ponta Delgada, unde vom face o scurta oprire pentru a vedea Biserica Espirito Santo. Aceasta dateaza din sec. al XVII-lea, fiind una dintre cele mai atractive structuri in stil baroc din intreg arhipelagul. Vom vizita apoi o „fabrica” in care se produce celebrul lichior din fructul pasiunii, considerat unul dintre simbolurile Insulelor Azore. Excursia va continua pe drumul de munte, spre Lagoa do Fogo, pe parcurs oprindu-ne pentru a admira panorama coastei nordice si sudice a insulei. Traseul ne va conduce spre satul Lagoa, unde vom vizita o fabrica de ceramica. Intoarcere in Ponta Delgada pentru cazare la Hotel Neat Avenida 3* (sau similar).
Ziua 4 / 20.06.2019:  Ponta Delgada – Vila Franca – Furnas – Ponta Delgada
Mic dejun. Excursie optionala de o zi la Furnas cu dejun inclus. Veti pleca spre Furnas, o zona bogata in izvoare minerale, cu ape fierbinti si reci, pozitionata in imediata apropiere a trei vulcani activi. In trecut localnicii evitau sa paseasca prin zona aceasta, deoarece din cauza aburilor care ieseau din pamant si a anumitor locuri in care suprafata pamantului era foarte fierbinte, credeau ca aici se afla anumite energii negative sau ca ar fi un portal spre infern. Intre timp, Furnas s-a populat, devenind probabil cel mai important obiectiv turistic din Insulele Azore, dupa “vanatoarea” de balene. Pe traseu veti face o scurta oprire in Vila Franca, prima capitala a insulei, dar care a fost mutata dupa ce un cutremur a distrus orasul in anul 1522. Turul va continua cu vizitarea fabricii de ceai a celei mai vechi companii de ceai din Europa, Gorreana, recunoscuta pe plan international pentru ceaiurile sale. Dejun „Cozido”, preparat in vase ingropate in pamantul fierbinte al insulei (bauturi incluse). In continuarea zilei veti vizita Parcul Terra Nostra, amenajat inca din sec. al XVIII-lea, unde veti avea sansa de a observa numeroase specii botanice din intreaga lume, copaci seculari, precum si piscina naturala cu apa termala. Intoarcere in Ponta Delgada pentru cazare la Hotel Neat Avenida 3* (sau similar).
Ziua 5 / 21.06.2019:  Ponta Delgada – Sete Cidades – Ponta Delgada
Mic dejun. Dimineata, excursie optionala pe mare pentru observarea balenelor si a delfinilor, stiut fiind ca Insulele Azore sunt un adevarat paradis pentru observarea acestora. In trecut, balenele erau vanate in Insulele Azore, dar astazi aceasta activitate este interzisa, ramanand doar povestile spuse in port de pescarii in varsta.
Dupa-amiaza, excursie la Sete Cidades, una dintre cele mai renumite zone din Insulele Azore. Ne vom opri in punctul de belvedere de la Vista do Rei de unde vom admira privelistea asupra celui mai mare lac din Insulele Azore, situat intr-un imens crater vulcanic si care este de fapt format din doua lacuri: Lacul Albastru si Lacul Verde. In continuarea zilei vom vedea si alte minunatii ale zonei cum ar fi lacul ascuns Santiago si punctul de belvedere Pico do Carvao, care ne va oferi o vedere panoramica asupra centrului si coastelor nordice si sudice ale insulei. Timp liber pentru dejun. Vom vizita apoi plantatiile de ananas si vom degusta aromatul lichior de ananas din aceasta zona. Intoarcere in Ponta Delgada pentru cazare la Hotel Neat Avenida 3* (sau similar).
Ziua 6 / 22.06.2019:  Ponta Delgada – Angra do Heroismo / Insula Terceira
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Insula Terceira cu zborul companiei Sata Air Acores SP 462 (09:10 /09:50). Sosire la ora 09:50 in Angra do Heroismo, capitala insulei Terceira, cel mai vechi oras din Azore, care dateaza inca din anul 1474, inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO din anul 1983. Intalnire cu ghidul local care ne va insoti intr-un tur panoramic si pietonal al orasului construit in stil colonial portughez, cu case colorate si strazi pavate cu piatra, prilej cu care veti  admira din exterior Palatul Capitaniei, Catedrala precum si Manastirea Gonzalo (intrari optionale). Transfer si cazare la Hotel Cruzeiro 4* (sau similar). Dupa-amiaza, timp liber pentru activitati individuale.
Ziua 7 / 23.06.2019:  Angra do Heroismo – Biscoitos – Angra do Heroismo   
Mic dejun. Dimineata veti putea participa individual la festivitatile organizate cu ocazia Festivalului San Joaninas, dedicat sfantului Sao Joao (Sfantul Ioan). Pe parcursul festivalului, localnicii umplu strazile din Angra do Heroismo timp de zece zile participand la parade, concerte, lupte cu tauri, spectacole de teatru sau evenimente sportive.  Dupa-amiaza, intalnire cu ghidul local, care ne va insoti intr-un tur al insulei Terceira. Vom pleca spre punctul de belvedere Pico das Cruzinhas, care ofera privelisti superbe asupra insulei, dupa care ne vom indrepta spre interiorul insulei, unde vom admira Pestera Algar do Carvao. Itinerariul zilei ne va purta in continuare catre Biscoitos, unde vom privi cu incantare piscinele naturale din lava, formate in timpul eruptiilor vulcanice. Intoarcere in Angra do Heroismo pentru cazare la Hotel Cruzeiro 4* (sau similar).
Ziua 8 / 24.06.2019:  Angra do Heroismo – Horta / Insula Faial
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul catre Insula Faial, cunoscuta ca Insula Albastra datorita nenumaratelor sale garduri vii de hortensii albastre intalnite peste tot pe insula. Plecare spre Horta, capitala Insulei Faial, cu compania Sata Air Acores, zbor SP 482 (08:35 / 09:10). Avand forma unui pentagon neregulat, Insula Faial acopera o suprafata de aprox. 21 km lungime si 14 km latime, fiind a cincea insula ca marime a arhipelagului. Intalnire cu ghidul local, care ne va insoti intr-un tur al Insulei Faial. Vom explora si admira Caldeira do Faial, una dintre cele mai importante atractii naturale ale insulei. „Caldeira” este craterul unui vulcan stins, cu un diametru de aprox. 1,5 km. Oferind un peisaj unic, cu pante acoperite de verdeata, unde ienuperii, cedrii si ferigile predomina, intreaga zona a craterului a fost declarata rezervatie naturala. Itinerariul zilei va continua spre Capelo, dupa care ne vom opri la restaurantul Barao Palace pentru dejun si pentru a ne bucura de delicatesele locale (bauturi incluse). Dupa dejun vom vizita Capelinhos, locul unde se vad inca urmele eruptiei din anul 1957 (intrarea la Centrul de Interpretare a activitatii vulcanilor Capelinhos nu este inclusa, tarif: aprox 10 euro/pers.). Intoarcere la Horta pentru cazare la Hotel Horta 4* (sau similar).
Ziua 9 / 25.06.2019:  Insula Faial – Insula Pico – Insula Faial
Mic dejun. Timp liber pentru activitati individuale sau excursie optionala de o zi pe Insula Pico cu dejun inclus. Plecare cu ferryboat-ul catre a doua insula ca marime din arhipelag, Insula Pico, supranumita „insula munte” datorita celui mai inalt varf muntos din toata Portugalia, Pico Alto de 2352 m. Veti incepe explorarea insulei cu Arcos do Cachorro, apoi va veti  opri in satul Sao Roque, in trecut un centru important al vanatorii de balene. Turul va continua spre coasta sudica a insulei, unde va veti opri in Lajes pentru a vizita muzeul dedicat vanatorii de balene (biletul de intrare nu este inclus in pretul excursiei). Dejun cu bauturi incluse la un restaurant local. Intoarcere cu ferryboat-ul pe Insula Faial pentru cazare la Hotel Horta 4* (sau similar).
Ziua 10 / 26.06.2019:  Insula Faial – Insula Sao Jorge – Insula Faial
Mic dejun. Timp liber pentru activitati individuale sau excursie optionala de o zi pe Insula Sao Jorge cu dejun inclus. Plecare cu ferryboat-ul catre a patra insula ca marime din arhipelag, Insula Sao Jorge, supranumita “insula dragonului” datorita celebrelor fajas, dealuri plate formate din lava care a curs in ocean. Cele 46 de fajas, dintre care aproape doua treimi sunt situate pe coasta de nord si restul pe coasta de sud, au fost transformate cu trecerea timpului in livezi si campuri fertile unde sunt cultivate legume si vita de vie. Dupa cutremurul devastator din  anul 1980, majoritatea fajelor au fost abandonate si doar cele mai sigure si cele mai accesibile sunt inca locuite. Astazi, cele mai interesante sunt: Faja da Caldeira do Santo Cristo, o rezervatie naturala protejata, cu o pestera subterana si un lac, renumita pentru scoicile delicioase care se gasesc in zona, Fajã das Almas, unde puteti inota, Fajã dos Cubres cu lacul sau cristalin. Veti ajunge in Velas, capitala insulei, oras situat pe coasta de sud-vest, considerata prima asezare pe insula. Veti fi incantati de oraselul cu stradutele sale mici si inguste si veti avea posibilitatea de a admira Biserica Sao Jorge care dateaza din a doua jumatate a sec. al XV-lea, Muzeul de Arta Sacra, cu o colectie impresionanta de artefacte si picturi religioase din secolele XVI-XIX si Portao do Mar din sec. al XVIII-lea, relict al zidului de aparare al orasului. Dejun cu bauturi incluse la un restaurant local. In continuarea zilei veti vizita o fabrica de producere a branzei. Intoarcere cu ferryboat-ul pe Insula Faial pentru cazare la Hotel Horta 4* (sau similar).
Ziua 11 / 27.06.2019:  Insula Faial – Lisabona
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Lisabona cu compania Sata Air Azores, zbor S4 150 (10:35 / 14:00). Dupa sosirea in Lisabona vom fi transferati pentru cazare la hotel 3* (sau similar).
Ziua 12 / 28.06.2019:  Lisabona – Amsterdam – Bucuresti
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecare spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 1694 (11:40 / 15:40) de unde se va pleca spre Bucuresti cu zborul KL 1379 (20:55 / 00:35).
Ziua 13 / 29.06.2019:  Bucuresti  
Sosire la Bucuresti la ora 00:35.

– transport continental cu avionul pe rutele: Bucuresti – Amsterdam – Lisabona si retur cu zborurile companiei KLM
– transport cu avionul pe ruta interna: Lisabona – Insula Sao Miguel cu zborul companiei TAP Portugal
– transport cu avionul pe rutele interne: Insula Sao Miguel – Insula Terceira, Insula Terceira – Insula Faial, Insula Faial – Lisabona,  cu zborurile companiei Sata International si Sata Air Acores
– transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti
– 2 nopti de cazare cu mic dejun in Lisabona in hotel de 3*
– 4 nopti cazare cu mic dejun in Ponta Delgada in hotel de 3*
– 2 nopti cazare cu mic dejun in Angra do Heroismo in hotel de 4*
– 3 nopti cazare cu mic dejun in Horta in hotel de 4*
– 1 dejun in Insula Faial
– excursie la Lagoa do Fogo cu ghid local
– excursie de o jumatate de zi la la Sete Cidades cu ghid local
– tururile si transferurile mentionate in program
– tur pietonal in Ponta Delgada din Insula Sao Miguel, cu ghid local
– 1 zi tur in Insula Faial cu ghid local
– ½ zi tur in Insula Terceira cu ghid local si intrare la Algar do Carvao
– ½ zi tur panoramic si pietonal in Angra do Heroismo din Insula Terceira, cu ghid local
– conducator roman de grup
– asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism
– BONUS: asigurare medicala si storno inclusa

– taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile continentale si interne: aprox. 260 euro/pers., care se platesc odata cu excursia (pot fi modificate de compania aeriana, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion)
– taxele de oras (unde se percep) se achita individual la receptia hotelurilor
– intrarile la obiectivele turistice mentionate in program
– bacsisuri: 40 euro/pers. pentru soferi, mai putin pentru bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale
– alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.
– excursiile optionale, care se rezerva si se achita din tara, tarifele acestora fiind  valabile pentru un grup de 15 persoane; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerii locali:
  • ½ zi excursie  pe mare pentru observarea balenelor si delfinilor: aprox. 55 euro/pers.
  • 1 zi excursie Furnas – Insula Sao Miguel cu dejun “Cozido” si bauturi incluse: aprox. 70 euro/pers.
  • 1 zi excursie Insula Pico cu dejun si bauturi incluse: aprox. 75 euro/pers
  • 1 zi excursie Insula Sao Jorge cu dejun si bauturi incluse: aprox. 120 euro/pers