• Detalii pachet
  • Inclus in pachet
  • Exclus din pachet

Pret de la 2560 euro / pers

 

 

Ziua01

PLECARE DIN BUCURESTI

Ziua02

SOSIRE IN BISHKEK

Vei fi transferat de la aeroportul din Bishkek la hotel. Vei face un tur de oras ce va include piata centrala a orasului, Ala-Too, pentru a vedea cel mai inalt catarg din Kyrgyzstan cu o inaltime de 75 de metri si Monumentul Eroului Manas, eroul epic national. Vei face apoi o plimbare prin parcurile Panfilov si Oak, acesta din urma fiind cel mai vechi parc din Bishkek. In Piata Victoriei vei admira Monumentul Memorial al soldatilor cazuti in cel de-al Doilea Razboi Mondial. Vei vizita si Filarmonica, unde au loc spectacole atat de muzica clasica cat si traditionala kirghiza. Urmeaza o oprire pentru cumparaturi in bazarul Osh, unde poti gasi produse alimentare, aproape orice bun comun de uz casnic, haine, suveniruri si chiar instrumente muzicale si haine nationale kirghize.

Ziua03

BISHKEK – CHOLPON-ATA – KARAKOL

Vei pleca spre nord, mergand pe malul lacului Issyk-Kul. Vei face o scurta oprire la Turnul Burana, un minaret din secolul al XI-lea, aflat in Valea Chuy, nordul Kyrgyzstanului. Turunul, impreuna cu 3 mausolee si cateva ruine gasite de escavatori, sunt dovada existentei orasului antic Balasagun.
Vei face o a doua oprire in statiunea de la malul lacului Issyk-Kul, Cholpon-Ata, pentru a vedea petroglifele antice din aer liber din cadrul Muzeului Istoric si Cultural Issyk-Kul. Petroglifele sunt aparte datorita marimii lor, a unicitatii scenelor si a expresivitatii deosebite, fiind considerate cele mai mari din Asia Centrala. Un desen distinctiv si aparte reda o turma de capre de munte, fiind cea mai renumita petroglifa din muzeu.
Regim mese – Mic dejun

Ziua04

KARAKOL – DEFILEUL BARSKOON – LACURILE CHOKOLU

Vei pleca spre Defileul Barskoon, iar drumul va dura aproximativ 2 ore. Vei pleca pe cai din defileul Barskoon, de la o altitudine de 3.736 m iar plimbarea va dura aproximativ 4 ore. Defileul Barskoon Defileul se afla in sudul lacului Issyk-Kul, la 80 km distanta de Karakol, iar lungimea vaii este de 30 km. Este recunoscut pentru cascadele spectaculoase si este considerat un loc ideal pentru trekking si plimbare cu caii. La inceputul defileului este o vegetatie de stepa si tufisuri rasfirate, ca mai apoi, la altitudine mare, sa se transforme in paduri de brazi, tufisuri de zmeura, catina, macese sau paduri de ienupar. Prin zona trece drumul care duce la minele de aur Kumtor, astfel ca, in apele raului, se poate vedea praf de aur sclipind in razele soarelui, dand parca senzatia de taram magic. Noaptea o vei petrece la cort in zona Lacurilor Chokolu.
Regim mese – Mic dejun, Pranz, Cina

Ziua05

LACURILE CHOKOLU – LACUL JASHIL KOL – DEFILEUL DZHUKUU

Vei continua plimbarea pe cai dis de dimineata spre Defileul Dzhukuu, la o altitudine de 3.512 m. Pe drum te vei bucura de peisaje naturale impresionante si vei face opriri pentru a admira maretia muntilor. Vei trece pe langa lacul Jashil Kol, ascuns intre munti, si vei avea ocazia sa intalnesti nomazi. Plimbarea va dura aproximativ 6-7 ore.
Regim mese – Mic dejun, Pranz, Cina

Ziua06

DEFILEUL DZHUKUU – DEFILEUL ASHU KASHKA SUU

Vei continua plimbarea din valea Dzhukuu spre Ashu Kashka Suu, cu o durata aproximativa de 5-6 ore.
Regim mese – Mic dejun, Pranz, Cina

Ziua07

DEFILEUL ASHU KASHKA SUU – DEFILEUL JUKUCHAK

Vei pleca dis de dimineata in plimbare pe cai, te vei opri pentru a savura un ceai sau cumis (produs fermentat, asemanator cu chefirul, produs din lapte de iapa) si vei avea ocazia sa inoti in izvoarele termale din zona. Traseul va dura aproximativ 5-6 ore.
Regim mese – Mic dejun, Pranz, Cina

Ziua08

DEFILEUL JUKUCHAK – DEFILEUL KICHI KYZYL SUU

Dupa micul dejun, vei pleca in plimbare spre cheile Kichi Kyzyl Suu, trecand prin defileul Orto Bulak, aflat la o inaltime de 2.543 m. Traseul va dura aproximativ 5-6 ore.
Regim mese – Mic dejun, Pranz, Cina

Ziua09

DEFILEUL KICHI KYZYL SUU – DEFILEUL CHON KYZYL SUU

Vei pleca spre defileul Chon Kyzyl Suu, recunoscut pentru izvoarele sale termale care au o temperatura de 43˚C. In acest defileu exista unul din cele mai masive ghetare din lantul muntos Terskey Alatau, Kolpakovsky. Traseul va dura aproximativ 5-6 ore.
Regim mese – Mic dejun, Pranz, Cina

Ziua10

DEFILEUL CHON KYZYL SUU – DEFILEUL JETI OGUZ – KARAKOL

Vei continua calatoria spre Defileul Jeti Oguz, trecand prin Defileul At Jayloo, aflat la o altitudine de 2.751 m. Defileul Jeti Oguz In limba kirghiza inseamna sapte tauri, nume simbolic pentru 7 stanci enorme, rosiatice care se intind pe 35 km si seamana cu 7 tauri infuriati. Defileul este recunoscut pentru izvoarele sale termale care vindeca reumatismul si gastrita. Pe drum, vei admira cascade pline de viata, lacuri, pini si maci. Pentru a incheia aceasta aventura in mod grandios, vei admira panorama lacului Issyk-Kul de la altitudine. Te vei intalni cu soferul pe pasunea Kok Jayuk si vei fi transferat cu masina inapoi la Karakol.
Regim mese – Mic dejun, Pranz

Ziua11

KARAKOL – BISHKEK

Vei pleca spre Bishkek, iar pe drum vei face o oprire la spectaculosul Canion Skazka (Fairytale Canyon) pentru o plimbare. Canionul a fost denumit dupa peisajul stancos bizar, in care, de-a lungul anilor, vantul a sculptat formatiuni uimitoare. Exista forme care seamana atat de mult cu niste obiecte sau animale, incat au denumirile acestora. De exemplu, vei intalni Marele Zid Chinezesc, dragoni, hipopotami sau castele. Datorita diversitatii rocilor, acestea nu numai ca au forme neobisnuite, dar au si culori magice.
Regim mese – Mic dejun

Ziua12

PLECARE DIN BISHKEK

Vei fi transferat catre aeroportul din Bishkek.
Regim mese – Mic dejun

Nu s-au găsit detalii.

Nu s-au găsit detalii.