• Detalii pachet
 • Inclus in pachet
 • Exclus din pachet

 

 

Pret de la 1990 EURO / pers

O invitaţie de nerefuzat într-o minunată vacanţă în Oceanul Indian, o inedită combinaţie de câteva zile de odihnă în mirificul atol Nord Male al Maldivelor, magnet pentru toţi iubitorii de plaje idilice şi ape cristaline şi o interesantă incursiune în vechiul Ceylon, actuala Sri Lanka unde veţi descoperi o fascinantă pagină din manuscrisul culturii şi istoriei universale care trebuie parcursă şi trecută neapărat în palmaresul oricărui devorator de turism. Locurile unde poveştile despre moguli, prinţese şi zeităţi fantastice prind viaţă în umbra somptuoaselor palate şi a tainicelor temple, mirodeniile şi plantaţiile de ceai unice prin tradiţie seculară, vă vor cuceri sufletul şi mintea deopotrivă.

Artă şi arhitectură

Biserica Olandeza în Wolfendaal, Moscheea Davatagaha, un templu budist, un templu hindus, Universitatea, Templul Stâncii, ruinele vechiului Palat Regal, complexul Gal Viharya, un sanctuar de piatră, sala de audiențe, statuia regelui Parakramabahu, Templul Shiva, Lankathilake, Watadage și Galpotha, Complexul de la Sigiriya, muzeul pietrelor prețioase, lapidariul, Templul Dintelui Sacru din Kandy, Templul Budist Gadaladeniya

Natură şi Peisaje

plantații de cocos și plantații terasate de orez, grădina de condimente și mirodenii, Grădina Botanică din Peradeniya, Insula Vilingli

Tradiţii şi evenimente

descoperirea secretelor cultivării și prelucrării condimentelor și mirodeniilor folosite în rafinata bucătărie indiană, ceremonia „Puja”

Experienţe şi Distracţii

“orfelinatul” de elefanți de la Pinnawala

20.02.2020

București – Doha

 • TransportAvion
 • MeseÎn avion

Întâlnire cu conducătorul de grup la aeroportul Henri Coandă, la ora 21:30 (în fața ghişeului de îmbarcare al companiei Qatar Airways). Plecare spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 220 (23:35 / 05:20).

 

 • 2

21.02.2020

Doha – Colombo

 • TransportAvion, autocar
 • CazareHotel Pegasus Reef 4* (sau similar 4*)
 • MeseCină

Sosire la Doha la ora 05:20 de unde vom pleca spre Colombo cu zborul QR 654 (09:10 / 16:35). Întâlnire cu ghidul local şi transfer pentru cină şi cazare la Hotel Pegasus Reef 4* (sau similar 4*).

 • 3

22.02.2020

Colombo

 • TransportAutocar
 • CazareHotel Pegasus Reef 4* (sau similar 4*)
 • MeseMic dejun, cină

Mic dejun. Zi dedicată vizitării oraşului Colombo. Vom face un tur panoramic care va include una dintre cele câteva biserici creştine, Biserica Olandeză în Wolfendaal, Moscheea Davatagaha, un templu budist, un templu hindus, zona comercială a oraşului cu Pettah Bazar, Universitatea şi Piaţa Independenţei. Cină şi cazare la Hotel Pegasus Reef 4* (sau similar 4*).

 • 4

23.02.2020

Colombo – Pinnawala – Dambulla (187 km)

 • TransportAutocar
 • CazareHotel Thilanka Resort 4* (sau similar 4*).
 • MeseMic dejun, cină
 • Obiective și activități“orfelinatul” de elefanți de la Pinnawal Templul Stâncii

Mic dejun. Plecare spre “orfelinatul” de elefanţi de la Pinnawala, o experienţă unică care ne va impresiona în mod deosebit. Vom afla detalii despre aceste animale inteligente şi fascinante pe care le vom admira în habitatul lor natural. Ferma a început să funcţioneze ca orfanagiu în anul 1975 pentru 7 pui de elefanţi abandonaţi, iar între timp s-a transformat într-un centru de cercetare şi studii asupra elefanţilor, cu sprijinul cercetătorilor locali şi internaţionali. Traseul va continua spre Dambulla, unde ne va fascina Templul Stâncii construit în sec. I î.Hr. de către legendarul rege Walagambahu, templu care care în prezent face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Templul uimeşte prin întinderea sa, un sistem de 5 peşteri care ocupă un perimetru de aproximativ 2.000 m² pictaţi aproape în totalitate, însă primele trei peşteri sunt mai bine păstrate, mai vechi şi mai mari decât celelalte. Pereţii şi tavanele celor cinci peşteri sunt acoperite cu motive budiste, iar în peşteri sunt peste 130 de statui ale lui Buddha, ale zeilor şi regilor, cea mai impozantă statuie care îl reprezintă pe Buddha măsurând 14 m. Cină şi cazare la Hotel Thilanka Resort 4* (sau similar 4*).

 • 5

24.02.2020

Dambulla – Polonnaruwa – Sigiriya – Dambulla (142 km)

 • TransportAutocar
 • CazareHotel Thilanka Resort 4* (sau similar 4*).
 • MeseMic dejun, cină
 • Obiective și activitățiruinele vechiului Palat Regal
  complexul Gal Viharya
  sanctuar de piatră
  sala de audiențe
  Baia Lotusului
  statuia regelui Parakramabahu
  Templul Shiva
  Lankathilake
  Watadage și Galpotha
  Complexul de la Sigiriya

Mic dejun. În această zi ne vom deplasa spre Polonnaruwa, a doua capitală a ţării în perioada sec. al XI-lea şi al XII-lea, care în prezent face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Drumul ne va purta pe lângă plantaţii de cocos şi plantaţii terasate de orez. În Polonnaruwa vom vizita câteva obiective spectaculoase, precum ruinele vechiului Palat Regal, complexul Gal Viharya, un sanctuar de piatră cu celebrele statui ale lui Buddha în cele 4 ipostaze diferite, sala de audienţe, Baia Lotusului, statuia regelui Parakramabahu, Templul Shiva, Lankathilake, Watadage şi Galpotha. Ziua va continua cu vizitarea Complexului de la Sigiriya, denumit şi “Fortăreaţa Cerului”, unde vom vizita Fortăreaţa, obiectiv înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO şi celebrele fresce “Chipurile Cereşti de la Sigiriya”. Fortăreaţa face parte dintr-un complex urban din antichitate, care se întindea pe o suprafaţă de aproximativ 70 ha şi care cuprindea o mulţime de temple şi grădini. Acest complex a fost construit cu rol strategic şi de apărare de către regele Kashyapa între anii 477 – 495. Citadela se ridică maiestuos la o înălţime de peste 200 m, pe “Stânca Leului” (unde se ajunge după parcurgerea a aprox. 1.000 de trepte), denumire datorată prezenţei unui impunător leu la intrarea în fortăreaţă. Pe vârful acesteia se află fundaţiile a ceea ce a fost odată un palat somptuos şi grădinile sale, completate de un bazin. Pe una dintre căile de acces s-a mai păstrat singura lucrare antică a picturilor seculare din Sinhaia, fresce de dimensiuni mari în culori originale pline de prospeţime şi delicateţe. Întoarcere la hotel pentru cină şi cazare la Hotel Thilanka Resort 4* (sau similar 4*).

 • 6

25.02.2020

Dambulla – Matale – Kandy (82 km)

 • TransportAutocar
 • CazareHotel Randholee resort & Spa 4* (sau similar 4*).
 • MeseMic dejun, cină
 • Obiective și activitățigrădina de condimente și mirodenii
  bazarul
  un centru de artizanat
  muzeul pietrelor prețioase
  un lapidariu
  Templul Dintelui Sacru

Mic dejun. Ziua va începe cu o vizită la Matale, unde vom vedea o grădină de condimente şi mirodenii, aceasta fiind printre cele mai vestite din Sri Lanka. Aici vom descoperi secretele cultivării şi prelucrării condimentelor şi mirodeniilor folosite în rafinata bucătărie indiană. Călătoria va continua către Kandy cunoscută şi ca “citadela de pe deal”, intrată şi ea în Patrimoniul Mondial UNESCO, fiind ultima capitală a regilor sinhalezi, în care anual are loc procesiunea Perahera. Vom face un tur de oraş în legendara cetate care va include bazarul, un centru de artizanat, muzeul pietrelor preţioase, un lapidariu, precum şi Templul Dintelui Sacru, unde s-ar putea să fim invitaţi să participăm la o ceremonie “Puja”. Tempul a fost astfel denumit deoarece, în sec. al IV-lea, dintele lui Buddha a fost adus în Sri Lanka, ascuns în părul prinţesei Orissan (pentru a nu fi atins de mâinile profanilor) şi aşezat în acest templu. Relicva a devenit în timp foarte preţuită în Sri Lanka şi în lumea budistă, în prezent fiind considerată cea mai preţioasă relicvă a locului. Cină şi cazare la Hotel Randholee Resort & Spa 4* (sau similar 4*).

 

 • 7

26.02.2020

Kandy – Peradeniya – Gadaladeniya – Colombo (120 km)

 • TransportAutocar
 • CazareHotel Pegasus Reef 4* (sau similar 4*)
 • MeseMic dejun, cină
 • Obiective și activitățiGrădina Botanică
  Templul Budist Gadaladeniya

Mic dejun. Plecare spre Peradeniya, unde vom vizita Grădina Botanică înfiinţată de regele Sinhala şi extinsă de britanici în timpul epocii coloniale. Aceasta se întinde pe o suprafaţă de 147 de acri şi prezintă o diversitate impresionantă de copaci, plante şi flori exotice. Ziua va continua cu o vizită la Templul Budist Gadaladeniya, un exemplu reprezentativ al stilului arhitectural sacru din sudul Indiei. Transfer pentru cină şi cazare la Hotel Pegasus Reef 4* (sau similar 4*).

 • 8

27.02.2020

Colombo – Male / Nord Male Atoll

 • Transport Avion, autocar, şalupa rapida
 • Cazare Hotel Paradise Island Resort & Spa 4* - camere superior beach bungalow (sau similar 4*)
 • Mese Mic dejun, cină
 • Obiective și activități Plajă, odihnă, activități individuale

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul companiei Srilankan Airlines, UL 115 (13:35 / 14:30) spre Male. După sosirea în Male, transfer cu şalupa rapidă pe Nord Male Atoll care este cel mai important atol din Maldive, aici aflându-se aeroportul internațional şi capitala Male. Importanța acestui atol este dată şi de locuitorii Insulei Vilingli (una dintre primele insule turistice) şi de noul oraş Hulumale, care parcă se înalță din mare. Atolul Nord Male este format din 27 de insule, unele dintre ele fiind construite artificial în scop turistic, ca de exemplu Bandos (în anul 1972), Kurumba (în anul 1972), Baros (în anul 1973), Farukolufushi Club Med (în anul 1973) şi Furana (în anul 1973), care acum poartă denumirea Full Moon Beach Resort. Centru al turismului din Maldive, Atolul Nord Male are cel mai mare număr de stațiuni fiind localizat pe lanțul estic de atoli, la 4 km nord de Sud Male Atoll şi 48 km nord-est de Ari Atoll. Nord Male Atoll are o lungime de 60 km şi o lățime la centru de 39 km, iar marginile sale exterioare sunt formate de 40 recifuri mari care înconjoară o lagună adâncă de aprox. 46-64 m, în care se află alte recifuri mai mici, însa cel mai mare recif este Dhiffushi Falhu, cu o lungime de aproximativ 13 km. Cină şi cazare la Hotel Paradise Island Resort & Spa 4* - camere superior beach bungalow (sau similar 4*).

 • 9

28.02.2020

Nord Male Atoll

 • Cazare Hotel Paradise Island Resort & Spa 4* - camere superior beach bungalow
 • Mese Mic dejun, cină
 • Obiective și activități Plajă, odihnă, activități individuale

Mic dejun. Timp liber pentru plajă, odihnă, activităţi individuale sau excursii opţionale. Atracţiile insulei sunt legate de viaţa marină şi de creaturile sale extraordinare. Dacă doriţi, veţi putea vedea în mediul lor natural rechini-ciocan, peşti oceanici care înoată printre plancton şi chiar rechini-balenă (care pot ajunge chiar şi la 15 m lungime). Cină şi cazare la Hotel Paradise Island Resort & Spa 4* - camere superior beach bungalow (sau similar 4*).

 • 10

29.02.2020

Nord Male Atoll

 • Cazare Hotel Paradise Island Resort & Spa 4* - camere superior beach bungalow (sau similar 4*)
 • Mese Mic dejun, cină
 • Obiective și activități Plajă, odihnă, activități individuale

Mic dejun. Timp liber pentru plajă, odihnă, activităţi individuale sau excursii opţionale. Cină şi cazare la Hotel Paradise Island Resort & Spa 4* - camere superior beach bungalow (sau similar 4*).

*   11

01.03.2020

Nord Male Atoll – Doha – Bucuresti

 • Transport Autocar, avion, şalupa rapida
 • Mese Mic dejun

Mic dejun. Transfer la aeroportul din Male pentru plecarea spre Doha cu zborul companiei Qatar Airways, QR 673 (10:15 / 13:15), de unde vom pleca spre Bucureşti cu zborul QR 219 (16:00 / 20:15).

ariful include

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Doha – Colombo şi Male – Doha – Bucureşti cu compania Qatar Airways
- transport continental cu avionul pe ruta: Colombo – Male cu compania Srilankan Airlines
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 6 nopţi de cazare în Sri Lanka în hoteluri de 4*
- 3 nopţi de cazare în Maldive în hoteluri de 4*
- mesele menţionate în program: 9 mic dejunuri şi 9 cine
- taxe de intrare la obiectivele menţionate în program
- transferurile, tururile, croazierele şi excursiile menţionate în program
- ghizi locali
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
- BONUS: PACHET TURIST PLUS PREMIUM GENERALI care include Asigurare medicală, pe întreaga durată a programului, care acoperă o sumă maximă de 30.000 euro/pers. (cheltuieli medicale de urgență și/sau repatriere, însă care nu este menită a acoperi complicațiile sau recidivele bolilor/afecțiunilor de care dumneavoastră suferiți anterior începerii călătoriei) și Asigurarea STORNO de călătorie, care acoperă pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate, a cărei valoare storno acoperă până la 2000 euro/persoană (cu franșiză de 10%); acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei; se poate încheia turiștilor cu vârsta maximă de 74 ani împliniți

Tariful nu include

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 490 euro/pers. şi locale: aprox. 120 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxe vize: viză de Sri Lanka se obţine on-line (40 euro)
- taxe de ieşire de pe aeroporturi, numai dacă se aplică
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- bacşişuri: 40 euro/pers., pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii locali, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerii locali