• Detalii pachet
  • Inclus in pachet
  • Exclus din pachet

de la 4190 €

 

 

Ziua 1 / 05.11.2019:  Bucuresti – Amsterdam – Paramaribo (Suriname)   
Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 04:00 (in fata biroului de imbarcare al companiei KLM). Plecare spre Amsterdam cu zborul companiei KLM, KL 1372 (06:00 / 08:05) de unde se va pleca spre Suriname cu zborul KL 713 (11:20 / 16:35). Sosire in Paramaribo, capitala statului Suriname, port la Oceanul Atlantic, unul dintre cele mai frumoase orase din America de Sud, centrul orasului facand parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Transfer, cina si cazare la Hotel Royal Torarica 4* (sau similar).
Ziua 2 / 06.11.2019:  Paramaribo
Mic dejun. Insotiti de ghidul local vom face un tur panoramic de oras, un exemplu unic de imbinare a stilurilor arhitecturale olandez, britanic, creol si asiatic, care reflecta societatea multiculturala a tarii. In centrul vechi al orasului, situat pe malul stang al raului Suriname, vom descoperi cladiri din lemn, vom vedea Palatul Prezidential, Biserica Reformata, Catedrala Gotica, Fortul Zeelandia, construit in sec. al XVII-lea unde vom vizita muzeul acestuia, vom merge in parcul public Palm Gardens si apoi vom descoperi piata locala maroon. Ne vom deplasa in continuare catre Fortul New Amsterdam unde vom vizita muzeul sau in aer liber. Dejun in timpul vizitelor. Vom vizita apoi Parcul Natural Peperpot, deschis in anul 2009, cu o biodiversitate impresionanta, datorata in special numarului mare de specii de pasari, dupa care vom face o inedita plimbare cu barca pe Raul Surinam, in timpul careia ne vom bucura de compania celor mai prietenoase mamifere marine, delfinii, care sunt speciali in aceasta zona, avand burtica roz. Cazare la Hotel Royal Torarica 4* (sau similar).
Ziua 3 / 07.11.2019:  Paramaribo – St. Laurent de Maroni (Guyana Franceza) – Cayenne
Mic dejun. Plecare spre granita cu Guyana Franceza, unde dupa formalitatile vamale de iesire din Suriname, vom traversa Raul Corentyne pentru a ajunge in Guyana Franceza. Vom ajunge la Saint Laurent du Maroni, oras aflat la granita, unde vom vizita Camp de la Transportation, in trecut cel mai important centru penitenciar din tara, unde vom descoperi si celula celebrului Papillon. Dupa un dejun creol intr-un restaurant local vom pleca spre Cayenne, capitala Guyanei Franceze, situata pe o fosta insula, la gura de varsare a raului Cayenne pe coasta Atlanticului. Inainte ca regiunea sa fie descoperita de Cristofor Columb si explorata de catre spaniolul Vicente Yañez Pinzon, Guyana Franceza era populata de numeroase triburi amerindiene, cele mai importante fiind triburile Caribilor. Ulterior, regiunea guianelor, nefiind inclusa in tratatul ce delimita zonele de influenta portugheza si spaniola in America, a devenit locul de instalare al unui grup de colonisti francezi in anul 1503, ramanand pana in prezent sub dominatia Frantei. Pentru a intelege mai bine tara, aceasta poate fi separata in doua regiuni geografice: in nord o fasie de coasta unde locuieste majoritatea populatiei si o padure tropicala foarte densa si aproape inaccesibila in partea centrala si de sud, cu inaltimi ce cresc gradual catre frontiera cu Brazilia. Insotiti de ghidul local vom face un tur panoramic si pietonal de oras in timpul caruia vom vedea Place des Palmistes, Hôtel de Ville (Primaria), construita de iezuiti in anul 1890, Fortul Cépérou, construit in sec. al XVII-lea si Catedrala Saint-Sauveur de Cayenne. Vom vizita apoi Muzeul Alexandre Franconie si Muzeul Culturilor Guyaneze. Cazare in Cayenne la Hotel Best Western 3* (sau similar).
Ziua 4 / 08.11.2019:  Cayenne – Kourou – Insulele du Salut – Kourou
Mic dejun. Plecare spre Kourou, oras care a devenit cunoscut dupa infiintarea Agentiei Spatiale Europene. Transfer in port pentru imbarcare pe catamaranul cu care ne vom deplasa spre arhipelagul Insulelor du Salut (Insulele Salvarii), un grup de 3 insule mici, de origine vulcanica, aflate la aprox. 11 km de coasta Guyanei Franceze, numite astfel, deoarece acolo s-au refugiat misionarii pentru a scapa de ciuma de pe continent. Cele 3 insule au devenit in anul 1852 inchisori, in cea mai mare parte a prizonierilor politici, precum si a unora dintre cei mai periculosi criminali din Franta. Astazi, ruinele temnitelor sunt o populara destinatie turistica, devenind celebre dupa publicarea romanului “Papillon”, scris de Henri Charrière, care a fost intemnitat aici timp de 9 ani. Vom ajunge mai intai pe Insula Royale, apoi vom descoperi Insula Saint-Joseph, unde prizonierii erau in detentie solitara si in final vom vedea (de pe catamaran) Insula Diavolului, pe care erau intemnitati prizonierii politici, cel mai faimos dintre acestia fiind Alfred Dreyfus, condamnat in Franta pentru tradare. Dupa inchiderea inchisorii, majoritatea cladirilor au fost demolate pentru a face loc Hotelului des Roches, insa unele vestigii legate de acea perioada au ramas in picioare, exemplul cel mai elocvent fiind Turnul Dreyfus, situat acolo unde raul intalneste oceanul. Dejun in timpul vizitelor. Vom avea prilejul de a face baie si de a ne relaxa pe una din plajele idilice din insule. Cazare in Kourou la Hotel Des Roches 4* (sau similar).
Ziua 5 / 09.11.2019:  Kourou – Centrul Spatial Kourou – St. Laurent de Maroni (Guyana Franceza) – Paramaribo (Suriname)
Mic dejun. Dimineata va fi dedicata vizitarii Centrului Spatial si a Muzeului Spatiului. Dupa independenta Algeriei fata de Franta s-a pus problema construirii unui nou centru spatial francez pentru a-l inlocui pe cel din desertul algerian, iar in anul 1964 Kourou a fost ales sa gazduiasca Centrul Spatial, deoarece este aproape de ecuator, este ferit de furtuni tropicale, nu se afla intr-o zona seismica si are o densitate scazuta a populatiei. Centrul Spatial este condus de CNES (Centrul National de Studii Spatiale), in colaborare cu ESA (Agentia Spatiala Europeana) si Arianespace fiind singurul din lume situat aproape de ecuator, fapt care stimuleaza propulsia si care face ca lansarea sa fie cu pana la 17% mai eficienta din punct de vedere energetic fata de celelalte centre spatiale. Incepand cu anul 1980 doua treimi din satelitii comerciali ai lumii au fost lansati din Guyana Franceza. Vom putea vedea Centrul de control Jupiter II si instalatiile Ariane 5, dupa care vom vizita cele 7 module din Muzeul Spatiului si anume: universul, cucerirea spatiului, lansarile europene, zborurile cu oameni, satelitii, incarcaturile cu caracter aplicativ si stiintific si viitorul. Dupa dejun, plecare spre granita cu Guyana Franceza, unde dupa formalitatile vamale de iesire din Guyana Franceza, vom traversa Raul Marowijne pentru a ajunge in Suriname. Transfer pentru cazare in Paramaribo la Hotel Royal Torarica 4*(sau similar).
Ziua 6 / 10.11.2019:  Paramaribo – Joden Savannah – Berg en Dal
Mic dejun. Plecare spre cea mai veche asezare evreiasca din America de Sud, declarata monument national, situata in Joden Savannah. In jurul anului 1500, in timpul Inchizitiei din Portugalia si Spania, multi evrei au fugit din Olanda si din coloniile olandeze pentru a scapa de tortura si de condamnarea la arderea pe rug. Vom vedea ruinele sinagogii, fantana cu apa termala si cimitirul evreiesc. In continuarea zilei vom vizita satul amerindian Redi Doti, in traducere “murdarie rosie”, o comunitate indigena, relativ mica, localnicii fiind un amestec intre caraibieni si arowak, in urma casatoriilor dintre triburi. Tot in aceasta zona vom vedea un parau cu apa de culoarea cernelii, apa care are proprietati curative, avand o concentratie ridicata de minerale. Dupa dejun ne vom indrepta spre Berg en Dal Cultural River Resort, aflat in mijlocul padurii tropicale, pe malurile raului Surinam. Resortul este mediul perfect pentru a ne relaxa, natura si cultura fiind temele majore ale activitatilor in si din jurul statiunii. Datorita istoriei lungi, care incepe de pe Plantatia Berg en Dal, bogatiei de povesti, legende si mituri interesante, apropierii de Parcul Natural Brownsberg, precum si a altor atractii turistice cheie in zona, Berg en Dal a devenit in prezent o destinatie turistica exotica si eco-culturala foarte cautata. Vom avea ocazia de a vedea cum comunitatile locale, cu patrimoniul lor cultural unic, sunt implicate activ in activitatile zonei si contribuie in mare masura la farmecul si ospitalitatea resortului. Cazare la Berg en Dal Resort (sau similar).
Ziua 7 / 11.11.2019:  Berg en Dal – Paramaribo  
Mic dejun. Dimineata ne vom putea bucura de frumusetile junglei amazoniene, cu flora si fauna unice si vom avea ocazia de a face o inedita baie intr-una dintre cataractele raului. Vom “face cunostinta” cu unica cultura Maroon, bucurandu-ne de un spectacol cultural traditional, cu muzica si dansuri. Maroons sunt descendentii sclavilor fugari, care s-au stablit in padurea tropicala inaccesibila o lunga perioada de timp, care si-au dezvoltat o cultura unica, cu influente africane puternice. In continuarea zilei ne vom intoarce la Paramaribo pentru cazare la Hotel Royal Torarica 4* (sau similar).
Ziua 8 / 12.11.2019:  Paramaribo – Kaieteur – George Town (Guyana)
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre George Town, capitala Guyanei, oras-port situat pe malul Oceanului Atlantic, la gura de varsare a raului Demerara. Fondat de britanici in anul 1781 si numit in onoarea regelui George al III-lea al Regatului Unit, George Town a servit o perioada indelungata drept capitala Guyanei Britanice, fiind in decursul timpului, de asemenea si sub dominatie franceza si olandeza. Arhitectura coloniala unica victoriana si olandeza se evidentiaza in centrul vechi al orasului, multe cladiri fiind din lemn, unele dintre ele insa fiind reconstruite in urma incendiilor din anii 1945 si 1951. Dupa sosire, transfer la aeroportul local pentru zborul deasupra impresionantei Kaieteur, una dintre cele mai inalte cascade din lume, cu o cadere de 227 m, urmata de alte praguri mai mici, inaltimea totala ajungand la 251 m. Aceasta este de aprox. 4 ori mai mare decat Niagara si de 2 ori mai inalta decat Cascada Victoria. Kaieteur este, de asemenea, printre cele mai puternice cascade din lume, cu un debit mediu de 663 m³/s. Dupa zbor, vom admira cascada si terestru, prilej de a surprinde panorame care ne vor taia respiratia. Intoarcere in George Town, pentru cina si cazare la Hotel Pegasus 4* (sau similar).
Ziua 9 / 13.11.2019:  George Town – Port of Spain (Trinidad)
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul cu compania Caribbean Airways, BW 527 (09:05 / 10:15) spre Port of Spain, capitala tarii insulare Trinidad si Tobago, situata in nordul continentului sud-american, la doar 11 km in largul coastei nord-estice a Venezuelei. Insula Trinidad a devenit initial colonie spaniola la sosirea lui Cristofor Columb, dupa care a trecut sub dominatie engleza. Insula Tobago a fost insa sub dominatie spaniola, engleza, franceza si olandeza, de mai multe ori decat oricare alta insula din Caraibe. In anul 1889 cele 2 insulele s-au unit, formand o tara, iar in anul 1962 aceasta a reusit sa-si obtina independenta. Urmarea acestei istorii a rezultat comunitatea multi-culturala prezenta astazi pe aceste insule, dominante fiind 2 grupe: negrii, urmasi ai sclavilor adusi sa lucreze pe plantatiile de bumbac si zahar si indienii, ai caror stramosi au fost muncitorii care au emigrat din subcontinentul indian ca lucratori pe plantatii. La sosire ne vom intalni cu ghidul local, impreuna cu care ne vom indrepta spre Lacul Pitch, cel mai mare depozit natural de bitum din lume (substanta neagra, lipicioasa si vascoasa, lichida sau semi-solida de petrol), care acopera in jur de 40 ha, cu o adancime de 75 m si care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Cunoscut multora ca a 8-a minune a lumii, fiind inca o sursa de uimire si de mister, lacul este principalul furnizor de bitum de pe piata internationala. Asfaltul sau a fost utilizat pentru a deschide drumuri si piste aeroportuare din intreaga lume, inclusiv carosabilul din fata Palatului Buckingham, Aeroportul La Guardia din New York sau Tunelul Lincoln care face legatura intre New York si New Jersey. Uneori turistii pot merge pe suprafata lacului, iar in timpul sezonului ploios se formeaza bazine mici de apa in care localnicii fac baie. Acestea contin niveluri ridicate de sulf, iar localnicii pretind ca sunt izvoarele vietii, bune pentru a vindeca orice, de la afectiuni ale pielii pana la dureri articulare. Lacul se bucura totodata de flora si fauna bogate, pe care vom avea ocazia sa le admiram. Dejun. Transfer pentru cazare la Hotel Kapok 4* (sau similar).
Ziua 10 / 14.11.2019:  Port of Spain
Mic dejun. Dimineata vom vizita Centrul Natural Asa Wright, o organizatie non-profit, care adaposteste mai mult de 400 de specii de pasari, fiind unul dintre cele mai biodiversificate parcuri din tara. Dejun la un restaurant local. In continuarea zilei vom vizita un alt punct de atractie, Mlastina Coroni, a doua cea mai mare zona umeda de mangrove din Trinidad si Tobago, un sanctuar al pasarilor, frecventat de peste 100 de specii, printre care flamingo albi, egrete si ibisi rosii – pasarea nationala. In ciuda statutului sau de mediu protejat, populatia de pasari a scazut semnificativ incepand cu anii ‘70, ca urmare a vanatorii ilegale si poluarii. Vom asista la un incredibil spectacol al ibisilor rosii care vin spre apus la „culcare” in mangrove, cerul devenind in acele momente rosu de stoluri, dupa care coroanele mangrovelor se „impodobesc” cu pasarile rosii, precum niste brazi de craciun. Transfer pentru cazare la Hotel Kapok 4* (sau similar).
Ziua 11 / 15.11.2019:  Port of Spain – Tobago
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul cu compania Caribbean Airways, BW 1510 (09:35 / 10:00)  spre insula-sora mai mica, Tobago, un paradis cu plaje nealterate, oameni prietenosi si cu cea mai veche padure padure tropicala protejata din emisfera vestica, care adaposteste peste 460 de specii diferite de pasari. Nu lasati dimensiunile mici ale insulei sa va pacaleasca. Tobago are tarmuri tropicale interminabile, o zona muntoasa care gazduieste unele dintre cele mai incredibile cascade si recifuri tropicale de corali cu viata marina magnifica. Numele insulei provine de la derivatia spaniola pentru “tutun”, frunza de tutun crescand din abudenta pe aceste meleaguri. Tobago a inspirat multi artisti, inclusiv pe scriitorul Daniel Defoe, care a descris insula in romanul lui epic “Robinson Crusoe” si mai recent, Walt Disney a filmat aici clasicul “Swiss Family Robinson”. La sosire in Tobago, vom fi preluati de ghidul local, cu care vom face turul panoramic al insulei. Transfer pentru cazare la Hotel Magdalena Beach Resort 4* (sau similar).
Ziua 12 / 16.11.2019:  Tobago
Mic dejun. Pentru ca ne aflam intr-un cadru natural de vis vom avea timp liber pentru activitati individuale, relaxare si plaja. Cazare la Hotel Magdalena Beach Resort 4* (sau similar).
Ziua 13 / 17.11.2019:  Tobago – Port of Spain – Paramaribo (Suriname)
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul cu compania Caribbean Airways, BW 1517 (12:25 / 12:50)  spre Trinidad unde vom face un tur panoramic al orasului Port of Spain care se intinde de la Golful Paria pana la poalele muntilor Northern Range. Vom avea ocazia sa vedem case coloniale, cladirea futurista a Academiei Nationale de Arte, inaugurata la sfarsitul anului 2009, Gradina Botanica, una dintre cele mai vechi din Caraibe, care adaposteste aprox. 700 de arbori, dintre care 13% sunt indigeni, Parcul Queens Savannah aflat in mijlocul orasului, precum si Portul Woodbrook, care gazduieste o serie de restaurante si baruri. Dejun la un restaurant local. Transfer la aeroport pentru zborul spre Paramaribo cu compania Caribbean Airlines BW 883 (21:05 / 23:40). Transfer si cazare la Hotel Royal Torarica 4* (sau similar).
Ziua 14 / 18.11.2019:  Paramaribo – Amsterdam
Mic dejun. Timp liber pentru odihna sau vizite individuale pana la ora transferului la aeroport pentru plecarea spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 714 (19:30 / 08:20).
Ziua 15 / 19.11.2019:  Amsterdam – Bucuresti
Sosire la Amsterdam la ora 08:20, de unde se va pleca spre Bucuresti cu zborul KL 1379 (20:45 / 00:30).

Tarife

4190 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 650 EURO
(tarif valabil pentru un grup minim de 10 turisti)

Observatii

– transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti – Amsterdam – Paramaribo si Paramaribo – Amsterdam – Bucuresti cu compania KLM
– transport continental cu avionul pe rutele: Paramaribo – George Town, George Town – Port of Spain, Port of Spain – Tobago, Tobago – Port of Spain, Port of Spain – Paramaribo
– transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti
– 13 nopti cazare in hoteluri de 4*, 3* si lodge-uri
– mesele mentionate in program: 13 mic dejunuri, 9 dejunuri si 2 cine
– tur panoramic de oras in Paramaribo cu ghid local
– vizitarea Parcului Natural Peperpot
– plimbare cu barca pe Raul Suriname pentru a vedea delfinii cu burtica roz
– vizitarea celei mai vechi asezari evreiesti din America de Sud
– explorarea junglei amazoniene si descoperirea culturii maroon
– excursie cu avionul la Cascada Kaieteur
– tur panoramic de oras in George Town cu ghid local
– vizitarea coloniei penitenciare Saint Laurent de Maroni
– croaziera cu catamaranul spre Insulele du Salut
– vizita la Centrul Spatial Kourou
– tur panoramic de oras in Cayenne cu ghid local
– tur panoramic de oras in Port of Spain cu ghid local
– tur panoramic al insulei Tobago cu ghid local
– transferurile, tururile si excursiile mentionate in program
– taxele de intrare la obiectivele mentionate in program
– ghizi locali
– conducator roman de grup
– asigurarea in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism
– BONUS: asigurare medicala si storno inclusa

taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 490 euro/pers. si continentale: aprox. 90 euro/pers., care se platesc odata cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion)
– taxe de iesire de pe aeroporturi, daca se aplica
– taxa de viza si procesare pentru Suriname: aprox. 65 euro/pers., care se achita la agentie
– taxa de viza pentru Guyana: aprox. 25 usd/pers., care se achita  la fata locului
– vaccinul obligatoriu impotriva febrei galbene
– alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.
– bacsisuri: 50 euro/pers. pentru soferi si ghizi locali, mai putin pt. bagajisti (se vor achita cel mai tarziu conducatorului de grup la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale